Aina ei tarvitse jaksaa

Tulin muistuttamaan sinua (ja myös itseäni) siitä, että aina ei tarvitse jaksaa, olla se tehokkain, energisin ja positiivisin versio itsestäsi. Välillä on myös ok olla väsynyt, vetäytynyt, surullinen ja vaan olla tekemättä mitään. Olen itse ollut pari viimeistä päivää matalemmilla energistasoilla. Kehossani on tuntunut väsymystä, en ole oikein jaksanut treenata ja ajatus ei kulje. Olen nukkunutkin huonosti ja kaikki on jotenkin tahmeaa.

Jäin huomioimaan omia ajatuksiani ja tuntemuksiani tästä. Ilahtuneena huomasin ajatuksissani muutosta. Aikaisemmin, kun elin tiukassa suorittajan maailmassani, ei heikkoudelle ollut sijaa. Jos huomasin väsymystä, painoin vain tuplasti enemmän kaasua ja piiskasin itseäni eteenpäin. Ajattelin, että olen heikko eikä heikkouksille ollut tilaa. Olen vahva ja sisukas, joten jaksan kyllä aivan varmasti. Kunhan en vaan pysähdy, niin kaikki on hyvin. Jätin kehoni viestit huomiotta ja niihin vastaamatta. Lopulta keho teki kuitenkin päätöksen puolestani, ja toiminta loppui kuin seinään. Paloin loppuun omaan suorittamiseeni ja sisukkuuteeni. Paloin loppuun, koska en enää osannut kuunnella itseäni ja kehoani enkä osannut asettaa rajoja.

Viisaus kehossamme

Nykyään huomaan kuuntelevani kehoani herkemmin ja myös osaan vastata sen viesteihin. Olen oppinut kuuntelemaan sitä uteliaasti ja kunnioittaen, ilman sisäisen kriitikkoni huutelua heikkoudestani. Jos en jaksa ja olen väsynyt, hengittelen rauhassa ja uin virran mukana. Myötävirtaan, en enää vastavirtaan. Kuinka vapauttava tunne se onkaan, kun ei tarvitsekaan puskea vaan voi vaan antautua.

Haluan sanoa sinulle, että on ok vain olla, mitään tekemättä. Ja vain hengittää. Joskus se voi olla ainoa asia, mitä päivän aikana teet. Myös se on ok<3

Mitä kehosi haluaa sinulle tänään kertoa?🧘‍♀️

Lämmöllä

Erjan allekirjoitus

Vastaa