Elätkö linjassa itsesi kanssa?

Kuinka selkeää sinulle on, kuka olet? Ilmaisetko ja elätkö autenttista itseäsi päivittäin? Jos mietit elämääsi ja itseäsi, sekä päivittäisiä tekojasi, miltä se saa sinut tuntemaan? Mitä sinussa herää?

Mitä kauempana elät omasta totuudestasi, sitä huonommin voit. Kehosi antaa niistä sinulle merkkejä. Se voi olla ensin hento tai pieni kuiskaus sisältäsi ”Hei, nyt on jokin vialla”, vaikka ulospäin elämäsi näyttää monelle ja myös itsellesi täydelliseltä. Se voi olla ärtymystä, ilottomuutta, elämän harmautta, tyytymättömyyttä, elämän suorittamista, saamattomuutta, levottomuutta, ahdistusta ja jopa masentuneisuutta.

Itsetuntemus on mielestäni hyvinvoinnin edellytys. Lisäksi se, että elät linjassa itsesi kanssa, tuo sinulle iloa, keveyttä, nautintoa ja merkityksellisyyden tunnetta. Siitähän elämässä on kysymys<3

Harjoitus

🧘‍♀️Varaa itsellesi rauhallinen paikka ja ota esille kynä ja paperia/vihko. Sulje silmäsi ja hengitä syvään parin minuutin ajan. Kun mielesi on rauhoittunut, kysy itseltäsi seuraavat kysymykset:

Kuka olen?

– Mikä minulle on tärkeintä elämässä?

– Miten haluan elää?

– Minkälainen olen, kun olen parhaimmillani ja hyvinvoivin versio itsestäni?

– Milloin olen parhaimmillani?

– Mitä haluan ilmaista ja tuoda tähän maailmaan?

– Miten hyvin koen olevani linjassa itseni kanssa päivittäin?

Tiedän. Voi olla vaikeaa vastata näihin kysymyksiin heti, mutta jätä ne hautumaan. Vastaukset kyllä tulevat, kun aika on oikea. Kiitä itseäsi hetkestä. Ja jos vastauksia alkoi nousemaan, kirjaa ne ylös. Mitään sensuroimatta, anna vain kynän liikkua paperilla.

Jos kokeilet harjoitusta, olisi kiva kuulla sen tuomista kokemuksistasi tai oivalluksistasi<3

Lämmöllä

Erjan allekirjoitus

Vastaa