Kuinka tulla toimeen sisäisen suorittajansa kanssa?

Suorittajan elämä on aika stressaavaa, kuormittavaa ja jopa ahdistavaakin, mikä vie elämästä kepeyden ja ilon. Sisäinen kriitikkosi on todella vaativa. Harva suoritus on riittävän hyvä ja mikään määrä suorituksia ei ole riittävä. Tämä onkin aika haastavaa, sillä suorittaja arvottaa itsensä suoritusten kautta. Aina voi tehdä asiat paremmin ja aina voi tehdä enemmän.. jotta olet arvokas ja riität.

Tiedän, mistä puhun. Olen ollut oikea elämän tehosuorittaja. Ja tulen aina olemaan, ainakin osittain. Olen hyväksynyt sen osaksi minua, mikä on ollut itselleni tärkein askel. Hyväksyminen on tuonut minulle helpotuksen tunnetta, keveyttä. Ilman sisäistä suorittajaani en saisi asioita aikaan niin paljon, en olisi niin järjestelmällinen, sisukas ja vastuuntuntoinen. Suorittaja on osa minua, ilman sitä en olisi kokonainen minä.

Hyväksymisen strategia

Aikaisemmin tavoitteenani oli poistaa suorittajuus kokonaan itsestäni. Kuinka hullu ajatus se olikaan! Se toi lisää kriittisyyttä ja vaativuutta itseäni kohtaan aina kun sisäinen suorittajani nosti päätään. Ja taas tunsin epäonnistuneeni, kun huomaisin että siellä se suorittaja edelleen on, tiukasti kiinni kuin takiainen. Meni aikansa ennen kuin tajusin muuttaa strategiaa. Hyväksymisen strategia. Kokeilin. Aina kun huomasin suorittavani, kuuntelin itseäni ja lähestyin tuota sisäistä suorittajaani uteliaasti, lempeästi ja kuunnellen. Mitä se haluaa sanoa minulle? Mikä sille on tärkeää? Mitä se tarvitsee? Mikä sen positiivinen tarkoitus on?

Hyväksymisen ja kuuntelun strategian kautta elämääni tuli enemmän keveyttä, iloa, ymmärrystä ja armollisuutta itseä kohtaan. Myös sisäinen puheeni muuttui positiivisemmaksi. Sain myös lisää huumoria, koska välillä keskustelut sisäisen suorittajani kanssa ovat itse asiassa aika huvittavia😅

Se osa (suorittaja sinä) sinussa haluaa tulla kuulluksi ja nähdyksi. Ennen sitä yhteistyö sisäisen suorittajasi kanssa ei ole mahdollista. 

Oletko valmis kokeilemaan? Mitä se sinun sisäinen suorittajasi haluaa? Mitä hän haluaa sanoa sinulle? Mikä tärkeä sanoma sillä on sinulle? 

Lämmöllä

Erjan allekirjoitus

Vastaa